פתיחה של כל עסק מצריכה מימון עבור מטרות שונות. יש בעלי עסקים שיש להם הון עצמי והם מנתבים אותו למטרה זו ויש בעלי עסקים אשר מחפשים מקורות מימון להקמת העסק.
במסריך הבא נדבר על אפשרויות לקבלת משכנתא לפתיחת עסק, תנאים ופעולות שצריך לעשות על מנת לקבל משכנתא בשביל לפתוח עסק חדש.
אפשרויות של קבלת משכנתא לפתיחת לעסק
מי שמעוניין להקים עסק פונה בשלב ראשון לגורמים בנקאיים כדי לקבל אישור לקבלת מימון. הבנקים המסחריים מאשרים משכנתאות לעסקים על פי קריטריונים שנקבעו על ידם:
- קבלת תוכנית עסקית מלאה אשר מכילה מידע מפורט לגבי העלויות של הקמת העסק, כמו לדוגמה:
- תשלום שכירות עבור משרד, רכישת רכבים, רכישת מכונות למפעל ועוד.
- צפי ההוצאות השוטפות הן הקבועות והן המשתנות בכל חודש מיום פתיחת העסק ואילך.
- צפי ההכנסות חודש בחודשו מיום פתיחת העסק ואילך.
- קבלת מידע בסיסי על בעלי העסק ורמת האמינות שלהם בתחום הפיננסי וזאת בבדיקה הקשורה לעסקיהם בעבר, תעודת הזהות הבנקאית שלהם ועוד.
- קבלת מידע מפורט לגבי הכדאיות הכלכלית של העסק על פי האומדן של ההכנסות וההוצאות.
סיוע של יועץ משכנתאות לפתיחת עסק
משכנתא לפתיחת עסק היא נושא מורכב וסבוך ולכן קיימת חשיבות רבה לנהל נושא זה בסיועו של יועץ משכנתא אשר מעניק ייעוץ משכנתאות. לאור המיומנות רבת השנים שלו הוא יעבור על כל הצעות המחיר שהתקבלו מהבנקים השונים ויערוך ביניהם השוואה. כמובן שמלבד הייעוץ משכנתא אתם גם צריכים ייעוץ וליווי לפתיחת עסק ובשביל זה אתם צריכים לקבל סיוע מיועץ כלכלי אשר מתמחה בייעוץ עסקי לחברות ולעסקים
הנקודות האקוטיות שצריך לקחת בחשבון באת לקיחת משכנתא לעסק חדש
- מהי הריבית בכל אחד ממסלולי המשכנתא.
- מהו הגובה של העמלות שהלקוח העסקי ישלם עבור שירותים בנקאיים שונים.
- אם קיים קנס בעת תשלום מוקדם של יתרת החוב או חלק ממנו ואם כן מהו גובהו של הקנס.
- לכמה שנים ניתנת המשכנתא.
- מהן הבטוחות שמבקש כל בנק עבור הלוואה זו ואם ללקוח יש את הבטוחות האלו, כמו שעבוד נדל"ן, רכב, או קופת גמל שיש בה סכום כספי התואם את דרישת הבנק.
- בתחשיב של כל ההצעות הכספיות, מהי האופציה המיטבית והזולה ביותר.
התנאים הפיננסיים בעת קבלת משכנתא לפתיחת עסק חדש
הבנקים מציעים משכנתאות לעסקים בכמה מסלולים:
- ריבית משתנה.
- ריבית קבועה.
- משכנתא צמודה למדד.
- משכנתא צמודה למט"ח.
כיוון שאף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה המצב הכלכלי הן בישראל והן של הלקוח, היועץ הכלכלי שמעניק לאיש העסקים ליווי עסקי בוחן את כל האפשרויות ומחליט על פיצול הסכום הכללי לכמה מסלולים. חלק מהכסף ניתן לדוגמה בריבית קבועה, אחר בריבית משתנה וכו'.
משכנתא לרכישת נכס לעסק
אנשי עסקים מעוניינים לקבל משכנתא גם כאשר הם רוכשים נכס. אם הם שוכרים משרד, מפעל מסעדה וכו' הם משלמים סכומים עצומים בכל חודש עבור דמי השכירות. במקום זאת כדאי להם מאד לרכוש נכס ולהפעיל ממנו את העסק.
בדרך זו הם לא משלמים דמי שכירות מדי חודש ובמקום זאת הם משלמים את תשלומי המשכנתא שזו הוצאה מוכרת בכל עסק. מעבר לכך באמצעות צעד זה הם מגדילים את ההון שלהם ולעסק יהיה רכוש קבוע שערכו הוא גבוה.
בשנים האחרונות שווי הנדל"ן בישראל עלה באופן משמעותי ובעיקר באזורים מסוימים כמו באזור המרכז ועבור נכסים ספציפיים כמו לדוגמה עבור מרלוגים.
גם כשמדובר במשכנתא לצורך רכישת נכס חשוב לקבל ייעוץ ממוקד לנושא זה כדי לבחור באופציה הזולה ביותר והאפשרית על פי יכולת ההחזר של העסק.
כאשר מדובר בקבלת משכנתא לפתיחת עסק, להרחבתו או לכל מטרה אחרת הקשורה בעסק יש הכרח בקבלת ייעוץ מאיש מקצוע המתמחה בתחום המשכנתאות ובתחום העסקי וזאת כדי לא לעשות טעויות שיעלו ביוקר רב ללקוח עקב עלויות גבוהות.