חברות סטארט אפ מבצעות כמה סבבים של גיוס הון לעסקים עבור הפעילות שלהן. בסבב הראשון משקיעים בדרך כלל מקורבים כמו קרובי משפחה וחברים.
סבבים לגיוס משקיעים
מהסבב השני ומעלה חברות סטארט אפ פונות למשקיעים פוטנציאליים ומציעות להם להצטרף לחברה ולהשקיע בה מכספם. המשקיעים הללו מקבלים מידע מפורט על הפעילות של החברה, על סיכויי ההצלחה שלה לאור הסיכוי מול הסיכון המועט והם בוחנים את כל ההיבטים של התוכנית עסקית שעל פיה פועלת חברת הסטארט אפ.
תוואי הדרך השיווקית, הכספית והתפעולית עשוי למצוא חן בעיני משקיעים מסוימים והם יחליטו להשקיע בחברת הסטארט אפ. יש משקיעים שהם אנשים פרטיים, חברות היי טק וגם קרנות הון סיכון.
מהן קרנות הון סיכון
קרן הון סיכון היא גוף עסקי שמטרתה היא יצירת השקעות פיננסיות כדאיות, אם על פי ההערכה המקצועית של מומחי החברה, ההשקעה תהיה רווחית כיוון שהחשיבה היא שהחברה עשויה להצליח במהלכים העסקיים שלה ולכן יהיו לה הכנסות בסדרי גודל נרחבים.
לאור ההשקעה הכספית, מקבלות קרנות הון סיכון נתח ממניות החברה. מנהליה שהם אנשים בעל ידע וניסיון רב מלווים את הפעילות העסקית כדי לקדם אותה, כיוון שהאינטרס כעת הוא משותף.
רמת המעורבות של מנהלי קרנות הון סיכון משתנה בהתאם לכל עסק. בחברות רבות היועצים הללו מסייעים מאד בכל מה שקשור לניהול העסק, אסטרטגיה שיווקית, תפעול, כספים, ייעוץ טכנולוגי ועוד. בתמורה לעשייה השנתית שלהם, הם מקבלים דמי ניהול בגובה כספי שנקבע בתחילת הדרך ובנוסף לכך גם אחוזים נטו מתוך פעילותה של הקרן.
*מעוניינים לשמוע עוד מיועצי המשכנתאות שלנו בהקשר של מימון לעסקים?
הערך המוסף של המנהלים
מנהלים של קרנות הון סיכון מקווים שכל חברה שהם משקיעים בה, תניב תוצאות חיוביות וכך הם ייהנו מההתנהלות הפיננסית השוטפת, או מכספי EXIT אם החברה תהיה מאד מצליחה והיא תימכר לחברה גדולה אחרת ישראלית או ממדינה אחרת מעבר לים.
במקרים מסוג זה המשקיעים מקבלים דיווח לאורך כל הדרך על התנאים הצפויים של העסקה, הם מעורבים גם בבדיקת הנאותות שמתבצעת ואם היא מובילה לרכישה המיוחלת או לא.