כהורים, עלינו לדאוג לכל צרכי הילדים ולספק להם תזונה נכונה ובריאה, בגדים נקיים, חינוך מיטבי ותנאים אופטימליים, ובנוסף עלינו לדאוג לחסכון עבורם כדי להבטיח את עתידם. כאשר אנחנו מעוניינים לחסוך כסף ולדאוג לעתיד הילדים שלנו עלינו לבחור נכון את תוכנית החסכון ומומלץ לחסוך מגיל מוקדם ולהקפיד על הפקדה לחסכון כדי שהילדים יוכלו ליהנות מסכום משמעותי שיאפשר להם ללמוד, לרכוש דירה למגורים ועוד.
אם החלטתם לפתוח תוכנית חסכון לילדים חשוב ללמוד את הנושא ולהבין אילו אפשרויות קיימות לחיסכון עבור הילדים. כמו כן, חשוב להתייחס ולענות על שאלות כגון: מתי כדאי להתחיל לחסוך עבור הילדים? באיזה גוף פיננסי כדאי לבצע את החיסכון לילדים? כמה לחסוך? מהי מטרת החיסכון ועוד.
כיצד להבטיח לילדים אורח חיים ועתיד טובים?
הורים לילדים מעוניינים להבטיח את עתיד ילדיהם ולספק להם איכות חיים גבוהה, חינוך מעולה, בריאות מצוינת ועתיד טוב. כל ההורים מעוניינים בטובת ילדיהם ומרגע הלידה הם חושבים כיצד לתת לילדיהם את הטוב ביותר בהווה ובעתיד. יש מגוון אפשרויות עבור ההורים שרוצים להבטיח אורח חיים ועתיד טוב לילדיהם, ואחת האפשרויות היא לפתוח תוכנית חסכון בגוף פיננסי מוכר, יציב ואמין.
מעבר לחסכון לעתיד, ההורים משקיעים באוכל מזין, בחינוך פורמלי ובלתי פורמלי, בטיולים, בחופשות ועוד. עם זאת, כהורים עלינו להביט גם לטווח הרחוק וכדי להבטיח איכות חיים גבוהה לילדים גם בעתיד – חשוב להתחיל לחסוך בגיל מוקדם כדי שהכסף יצבור ריביות ויוכל לשמש את הילדים בעתיד.
ראוי לציין כי משרד האוצר והמוסד לביטוח לאומי מכירים בחשיבות החסכון לילדים מגיל צעיר, לכן הממשלה השיקה את מתווה החסכון לכל ילד. במסגרת תוכנית חסכון לכל ילד הזכאי לקצבת ילדים, המוסד לביטוח לאומי מפקיד כ-50 ₪ בחודש, עד שהילדים מגיעים לגיל 18, וההורים יכולים להכפיל את סכום החסכון ולהוסיף כ-50 ₪ מתוך קצבת הילדים.
חסכון לכל ילד היא תוכנית מצוינת וחשובה לעתיד ילדי מדינת ישראל, עם זאת התוכנית מספקת פתרון חלקי בלבד מאחר והחסכון סגור עד גיל 18 ויש תקרה לסכום ההפקדה השנתי, כ-1,200 ₪ בשנה. לכן, מומלץ לכל ההורים לחסוך לילדיהם בתוכניות נוספות.
מדוע חשוב לעשות לילדים תוכנית חסכון?
תוכנית חסכון לילדים חשובה מהסיבות הבאות:
- להבטיח לילדים איכות חיים גבוהה גם בעתיד.
- החסכון הכספי יכול לסייע לילדים בעתיד לצורך לימודים באקדמיה, פתיחת עסק, רכישת רכב, מימון חתונה ולצורך גיוס הון עצמי לרכישת דירת מגורים.
- עצמאות כלכלית לילדים המגיעים לגיל 18 או לאחר השירות בצבא.
- חינוך פיננסי לילדים.
- קרש קפיצה לצעירים בתחילת חייהם.
איך מתחילים לחסוך לילדים?
- חסכון לכל ילד – כדאי להכפיל את הסכום המופקד על ידי ביטוח לאומי, חשוב לבחור היטב את הגוף הפיננסי ולהשוות ביצועים ותשואות.
- קבלת החלטה – מיד לאחר הלידה כדאי להחליט על תוכנית חסכון לילד על מנת לצבור בה סכום משמעותי.
- סכום לחסכון – יש מגוון תוכניות המיועדות לחסכון עבור הילדים, חשוב להחליט מהו הסכום החודשי להפרשה לתוכנית, יש מסלולי חסכון בהם ניתן להפקיד סכום חודשי קבוע ויש תוכניות בהן ניתן להפקיד סכומים משתנים או הפקדה שנתית בפעם אחת.
- בחירת גוף פיננסי אמין – חשוב לבחון את כל האפשרויות ולבחור רק בתוכנית המוצעת על ידי גוף פיננסי יציב ואמין המציג תשואה גבוהה לאורך שנים.
- מסלול השקעה – יש מגוון מסלולי השקעה בתוכניות החסכון, למשל מסלול מנייתי בעל סיכון גבוה.