בעלי עסקים ובעלי ממון רבים מחפשים אופציות מסקרנות עבור השקעה של הממון שלהם וזאת כדי שיהיו להם בעתיד תשואות ורווחים אם ההשקעה תהיה מוצלחת, השקעה בסטארט אפ היא אחת האפיקים המאוד פופולאריים בקרב משקיעים.
סטארט אפ כאופציה להשקעה
בסביבתם של אנשי העסקים הללו מודעים לעובדה כי הם פתוחים לאופציות חדשות וכי הם השקיעו בעבר בחברות שונות שכל אחת מהן עוסקת בתחומים אחרים ולכן גם חברות סטארט אפ מציעות להם את האפשרות להשקיע בהן כספים.
השקעה בסטארט אפ מתחילה במפגש של בעלי החברה שהם בדרך כלל הוגי הרעיון עם המשקיע הפוטנציאלי. הם מסבירים לו את כל הפורמט שעליו מתבסס התכנון העסקי. לעיתים מדובר ברעיון טכנולוגי, פטנט שהמציאו בתחום התעשייתי, תוכנה חדשה בתחום הסייבר והרבה מאד אפשרויות נוספות.
קבלת מידע פיננסי על חברת הסטארט אפ
החלטה לגבי השקעת כספים היא החלטה שקולה וכל איש עסקים בוחן את הנתונים היטב מכל ההיבטים כדי לגבש החלטה. זה מהלך שאורך זמן כיוון שהוא בדרך כלל נעזר ביועץ הפיננסי שלו כדי לבחון את המידע. בשלב ראשון המשקיע והיועץ בוחנים לעומק את תוכנית עסקית של הסטארט אפ ואת התוכנית של השקעה בסטארט אפ, כדי לבדוק את הכדאיות הכלכלית.
הם רואים בדוחות הכספיים את ההתנהלות העסקית היום ואת הצפי של ההכנסות, התפעול של העסק, שיטות השיווק והמכירה, התנהלות מול הבנק, לוגיסטיקה ועוד. לאחר הראייה של כל המעטפת הרבה יותר קל למשקיע לקבל החלטה, אם יש בנושא של השקעה בסטארט אפ יותר סיכון או יותר סיכוי.
השקעת כספים בחברת סטארט אפ
חברות הסטארט אפ מבצעות סבב ראשון, שני, שלישי וכן הלאה של כספי משקיעים. יש כאלו שמחליטים להשקיע כספים כבר בסבב הראשון ואחרים שמצטרפים בשלב מאוחר יותר.
בתקופה שלאחר ההשקעה הם עוקבים אחר ההתנהלות, ההצלחות והכישלונות ובהתאם לכך הם מחליטים אם להשקיע כספים נוספים בסבב הבא של גיוס הכספים, או שהם חשים שהסיכויים פוחתים ולכן מעדיפים להישאר עם ההשקעה שבוצעה ולא להשקיע כספים נוספים וזאת כדי להפחית את הסיכונים אם הם לא בטוחים שאכן המהלכים שקורים כעת יצליחו.